KOZ2018-05-07T15:43:52+00:00

KOZ

Kinderen Ouders Zingen op school

Voor het PO ontwikkelde Operamakers het project Kinderen en Ouders Zingen (KOZ).

Op een aantal PO scholen in Leidsche Rijn (Utrecht) zingt Operamakers de komende jaren met groepsleerkrachten, kinderen én hun ouders en verzorgers. Alle klassen van de deelnemende scholen doen mee, zodat het samen zingen verbindend werkt in de hele school.

Doordat ook ouders/verzorgers meedoen wordt er niet alleen op school gezongen, maar ook thuis, in de auto en op straat. Voor ouders/verzorgers zijn er speciale muzikale bijeenkomsten.

Groepsleerkrachten worden d.m.v. trainingen bij het project betrokken. Op deze manier wordt er gebouwd aan een duurzame zangcultuur op het PO.

KOZ CAFE

Kinderen en ouders zingen samen muziek uit alle windstreken in het KOZ Café. Tijdens elk KOZ Café zingen we een lied met een muzikant uit de wijk; op deze manier maken we kennis met zijn of haar cultuur. We maken kennis met elkaar en leren nieuwe klanken en ritmes. Gastvrouw is de initiatiefneemster van het KOZ Café en artistiek leider van KOZ, Hanne van de Vrie.

Meer info: www.kinderenouderszingen.nl

Deelnemende scholen 2017/2018:

  • Montessorischool Arcade

  • Openbare basisschool Het Zand

IK GEEF JE MIJN STEM

Het speciaal gecomponeerde lied ‘Ik geef je mijn stem’ van Daphne de Bruin en Kaori Neus vormt in seizoen 2017/2018 het uitgangspunt voor het project Kinderen Ouders Zingen. Naast een partij voor de kinderen kregen ook vaders, moeders, verzorgers en leerkrachten (letterlijk) een stem. Het thema van dit lied kwam samen met de deelnemende scholen tot stand en is gebaseerd op dromen en wensen voor de stad Utrecht.

meer info op: www.kinderenouderszingen.nl